Behandling / om SE® - Metoden - Chok - Traumebehandling / Metodens faglige fundament

SE - faglig baggrund

Metoden går ud på

  • At nærme sig chok - traume fra et trygt udgangspunkt, hvor du er i stand til at bevare kontrol og valgmuligheder i din rytme

  • At bearbejde traumet bid for bid på en nænsom måde, således at rytmen/balancen i det autonome nervesystem genetableres

Manden bag metoden

Peter Levine ser mennesket som naturvæsen, begavet med en instinktiv evne til at helbrede sig selv og med et intellektuelt sind, som kan udnytte denne iboende evne. 

Neuropsykologisk forskning kombineret med naturlig helbredelse

Viden fra den nyeste neuropsykologiske forskning kombineres her med naturens indbyggede evne til at helbrede sig selv. Med andre ord; ny viden om samarbejdet mellem reptilhjerne, limbisk system og neocortex omsættes til praksis. Metoden bygger på det fysiologiske faktum, at chok og traumer påvirker og fastlåser nervesystemet i en tilstand af reaktion, som over tid giver mange forskellige følgevirkninger i både krop og psyke (stress, spænding, smerter, sygdom).
 
Fysiologisk sker der en kraftig aktivering i det autonome nervesystem, når mennesker udsættes for trussel, chok – som forberedelse til overlevelse.

Dette udtrykker sig i store mængder af energi, som sætter os at i stand til at kæmpe eller flygte, eller i den instinktive forsvarsreaktion det er at fryse, ligge død.

Lisbeth H I Roberts | Haslevej 61, 8230 Åbyhøj  | Tlf.: 24850304